کد خبر: باقالی-منبعی-غذایی-مفید-برای-بدن
۱۲ شهریور ۱۴۰۰، ۱۶:۳۷
باقالی؛ از فواید تا برخی مضرات آن
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری سلامت، باقالی به‌راحتی آماده خوردن می‌شود. این منبع غذایی به کاهش وزن کمک می‌کند و سرشار از فیبر و پروتئین است. همچنین، به بهبود سلامت قلب و عملکرد بدن، کمک و سطح قند و کلسترول خون را تنظیم می‌کند.

باقالی چیست؟

باقالی معمولاً به‌عنوان باقالی کره یا باقالی سویا شناخته می‌شود. حبوباتی هستند که به‌عنوان دانه‌های خوراکی یا حبوبات، رشد می‌کنند. آن‌ها بیضی‌شکل و مایل به سفید یا سبز هستند. طعم کره‌ای دارند و از رایج‌ترین حبوبات مصرف‌شده در سراسر جهان هستند.

فواید:

۱. به کنترل وزن کمک می‌کند

باقالی، منبع خوبی از فیبر غذایی است. همچنین، منبع پروتئین با کیفیت بالا بدون چربی است. سیری را افزایش می‌دهد (در کوتاه‌مدت) به کاهش وزن کمک می‌کند. بنابر این، جایگزینی آن‌ها با غذا‌های پر انرژی می‌تواند به مدیریت وزن کمک کند. یک بررسی منتشر شده در مجله Obesity Reviews نشان می‌دهد که مصرف حبوبات می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مرتبط با چاقی، مانند سندرم متابولیک، دیابت و بیماری‌های قلبی ـ عروقی، کمک کند. با این حال، تحقیقات بیشتر جهت درک بیشتر نقش دانه‌های باقالی در کاهش و مدیریت وزن، مورد نیاز است. باقالی بخورید تا سالم بمانید

۲. سلامت دستگاه گوارش را بهبود می‌بخشد

مطالعات علمی، مصرف فیبر غذایی را با رشد باکتری‌های خوب در روده بزرگ، مرتبط کرده‌اند. فیبر رژیمی، به‌دلیل تأثیر بر هضم غذا شناخته شده است. این به تجمع مدفوع، کمک و حرکت پریستالتیک را تحریک و جذب مواد مغذی را بهینه می‌کند. فیبر غذایی بالا در باقالی می‌تواند برای سلامت روده و سیستم گوارش، مفید باشد. این می‌تواند به کاهش ریفلاکس اسید، زخم معده، یبوست، اسهال و بواسیر کمک کند.

۳. از قلب محافظت می‌کند

فیبر موجود در باقالی، به کاهش سطح کلسترول خون کمک می‌کند. همچنین، باقالی، منبع خوب فولات است. فولات با کاهش سطح هموسیستئین، همراه است. افزایش هموسیستئین، خطر بیماری عروق کرونر قلب را افزایش می‌دهد.

۴. به تثبیت سطح قند خون کمک می‌کند

مطالعات علمی نشان می‌دهند مصرف حبوبات، مانند باقالی، به تنظیم قند خون در افراد مبتلا به دیابت کمک میکند. این را می‌توان به شاخص گلیسمی پایین و محتوای فیبر غذایی بیشتر، نسبت داد. با این حال، مطالعات بیشتر جهت درک بیشتر نقش باقالی در این زمینه، مورد نیاز است. باقالی و کم خونی، طرز پخت باقالی پلو

حقایق تغذیه باقالی

یک فنجان باقالی خام (۱۵۶ گرم) دارای مواد مغذی زیر است: کالری: ۱۷۶، چربی: ۱.۳ گرم، سدیم: ۱۲.۵ میلی گرم، کربوهیدرات: ۳۱.۵ گرم، فیبر: ۷.۶ گرم، قندها: ۲.۳ گرم و پروتئین: ۱۰.۷ گرم. باقالی، معمولاً به‌صورت منجمد، خشک یا کنسرو شده، موجود است که متناسب با نیاز خود انتخاب می‌کنید. می‌توانید آن‌ها را بدون پوسته یا با پوست، خریداری کنید. باقالی تازه را می‌توان به مدت یک هفته در یخچال نگهداری کرد. حبوبات خشک و پوسته‌دار می‌توانند تا یک سال در یک مکان خشک و خنک، دوام بیاورند. به‌دنبال دانه‌های کامل و بدون ترک باشید. از مصرف باقالی خشک یا تغییر رنگ داده شده، خودداری کنید. نکات مهم مصرف باقالی

برخی خطرات مصرف

باعث آلرژی می‌شود

افرادی که به حبوبات و بادام زمینی حساسیت دارند، به باقالی واکنش آلرژیک نشان می‌دهند.

خطر مسمومیت با سیانور دارد

باقالی، حاوی گلیکوزید‌های سیانوژنیک است که می‌تواند به سیانید هیدروژن بسیار سمی، هیدرولیز شود. اگرچه این مورد نادر بوده، اما بهتر است که هنگام مصرف مقدار زیاد باقالی خام، احتیاط کنید.

باعث ناراحتی دستگاه گوارش می‌شود

باقالی، حاوی الیگوساکارید‌هایی است که می‌توانند باعث ایجاد نفخ شوند. در صورت بروز تهوع، استفراغ، گرفتگی معده یا اسهال پس از مصرف آن، با پزشک مشورت کنید.

جذب برخی از مواد مغذی را کاهش می‌دهد

باقالی، حاوی ترکیباتی است که در جذب مواد مغذی، اختلال ایجاد می‌کنند. با این حال، شستشو، پخت و برشته کردن حبوبات، به کاهش غلظت این مواد مغذی، کمک می‌کنند. افراد مبتلا به سوءتغذیه یا کم‌خونی، باید قبل از مصرف باقالی، با متخصص تغذیه مشورت کنند. مطالعه این مقاله نیز می تواند برای شما مفید باشد: https://tebna.ir/?p=167770

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha